Page content

Over Mij

Ton Heerding

Bij mij is het ook niet vanzelf gegaan!

Ik ben nu 55 jaar, en al weer 6 jaar getrouwd met Gizella. Ik ben vader van mijn zoon Yoran (27), stiefvader van Lesley (29), Steven (26) en Mitchel (24) en opa van 4 kleindochters Chloë(4), Maybelle (2), —————-

Ons samengestelde gezin heeft in het verleden genoeg aanleiding gegeven voor stress maar ook voor heel veel mooie en leuke momenten samen. Onze kinderen zijn nu de deur uit en dat geeft veel rust.

Als kind ben ik geboren in Groningen en ben op mijn derde verhuisd naar Apeldoorn waar ik mijn jeugd doorbracht. Ik groeide op in een gezin met 10 kinderen (niet Katholiek:-) en hoorde als de zevende telg bij wat ze noemden ‘De Kleintjes’. Het zesde kind gaf de scheidslijn aan en daarboven waren ‘de Groten’. Deze vreemde splitsing gaf een scheve machtsverhouding in het gezin en hier kwamen dan ook veel narigheid uit voort. Die splitsing was overigens compleet uit praktische logistieke overweging gemaakt!

De scheve machtsverhouding samen met de klassieke (uit de Psychologie) ‘Afwezige vader‘ en ‘Rigide moeder‘ vormden destijds de voedingsbodem voor veel emotionele frustratie. Seksuele voorlichting kenden ze nog niet echt destijds en op dat gebied ging het dus goed mis. Eén van mijn oudere broers (‘De machthebber‘) vergreep zich aan meerdere zussen en broers. Ik werd daarbij niet overgeslagen. Dit zette een zware stempel op mijn jeugd en ontwikkeling in mijn verdere leven. Ik liep immers een groot deel van mijn leven (tot aan mijn 27e jaar) met een groot geheim rond. Ik kon het aan niemand kwijt, ik schaamde me intens en was enorm bang dat ik ‘ betrapt’ zou worden.

Heel normaal bij incest-slachtoffers is een verminderde mogelijkheid op focus tijdens de vroege schoolperiode. Dit grote nadeel werkt ook door in de carrière van deze kinderen. Ik heb dan ook een echte ’13-ambachten’- carrière doorlopen. Mijn enorme gedrevenheid daarbij (bewijsdrang) heb ik geërfd van mijn vader die zelf het eerste kind in Nederland was die genezen is van Kinderverlamming. Hij zou zijn ‘tekortkoming’ wel eens even compenseren. Een goede manier om compleet Burn-out te raken!

Mijn carrièrepad van 13 ambachten: 

Hovenier / Voorman Hovenier / Eigen Hoveniersbedrijf / Verkoopadviseur kantoormeubelen / Verkoper tuinhout / Uitvoerder groenvoorzieningen / Regiomanager Groenvoorzieningen / Hoofd afdeling  Groen Gemeente Leiderdorp /Hoofd afdeling Groen Gemeente Uithoorn / Parttime Vrachtwagenchauffeur / Eigen Coaching praktijk…het zijn er bijna 13! Als je goed kijkt zie je er wel ontwikkeling in.

Na een mooie carrière als leidinggevend manager besloot ik mijn passie te gaan volgen. Mijn passie is mensen helpen meer bewust te worden en dit bewustzijn in te zetten voor een vrijer, prettiger leven .

Ik kon het niet meer alleen…er knapte wat!

Ik was op mijn 26e getrouwd met mijn eerste vrouw. Helaas hield dit huwelijk geen stand. Al na 2,5 jaar kwam er een breuk in onze relatie. Ik kwam er achter dat ik te hard heb gelopen en te weinig oprechte aandacht aan mijn partner had gegeven in die tijd. Daar zat een grote les in die ik goed geleerd heb!

Na mijn huwelijk knapte er wat bij mij. Alle shit uit het verleden kreeg ik voor mijn kiezen. Ik had een ‘coming-out’ wat betreft de incest en dat veranderde mijn leven compleet. Ik konhet niet meer alleen en zocht daarom hulp bij een psycholoog, maar hij kon me niet helpen. Hij verwees me weer door naar een goede psychiater die me inderdaad zeer goed heeft geholpen. Op dit beladen onderwerp ‘Incest’ rust tot op heden nog steeds een taboe. Er zijn nog steeds maar weinig professionals die dit moeilijke item aan kunnen.

Na de psychiater volgde er nog veel meer sessies bij onder andere een hypnotherapeut, maar ook in allerlei workshops bleef ik knokken om dit mirakel te verwerken.

Omscholing

Na mijn rumoerige carrière heb ik van 2003 tot 2005 een 3 jarige beroepsopleiding gevolgd tot Rebalancer en Life-coach en werk nu al weer zo’n twaalf  jaar in mijn eigen praktijk. Nu combineer ik het beste uit mijn ruime levenservaring en zet dit graag in om jou nu op weg te helpen.

Mijn aanpak

Ik heb een vrij nuchtere no-nonsens aanpak. Mijn benadering is vrij direct en praktisch. Waar nodig ben ik confronterend en actiegericht, ik neem mijn verantwoordelijkheid en kom mijn afspraken na. Ik richt me steeds op het ‘Hier en Nu’ , ik ben creatief en houd van beeldspraak. Met mijn humor ben ik in staat om de dingen lichter te maken. Ik luister niet alleen naar ‘Wat’ je zegt, ik observeer vooral ‘Hoe’ je dingen zegt. Daarbij richt ik mij op het stellen van de juiste vragen zodat jij uiteindelijk inzicht krijgt in wat je werkelijk voelt, bedoelt en echt wilt.

Een paar van mijn stellingen

  • “Jij bent altijd zelf verantwoordelijk voor jouw resultaten, …wat die ook zijn”
  • “Je bent altijd vrij om zelf te kiezen”
  • “jij hebt emoties,…jij bent niet jouw emoties,…jij bent jouw eigen regisseur”
  • Praat niet over mensen, maar praat met mensen!” 
  • “Werk niet aan je relatie, geniet er van!”
  • “Proberen werkt niet, je moet het gewoon Doen!” Mijn ervaring

 

Ben jij klaar voor Mindset & Bodywork?

Neem dan direct actie, want alleen actie brengt jou resultaat.

Vul daarom onderstaand reactie formulier in of bel me gerust op om meer informatie of direct een afspraak te maken. Mijn nummer is: 06 – 489 45 190. Boek ook gerust een afspraak voor een gratis Mindset-sessie via Skype.

over mij

 

 

 

 

Contact